Родният етно-хаус, който покори Ибиса, на живо и в W Winter от Fabrizio Parisi

17.02.2018
През ноември месец 2017- та година България се прочу отново по света. Това се случи благодарение на етно-хаус проекта "Sunbeams", зад който стоят народната певица Гергана Димитрова a.k.a Белонога, позната от "Мистерията на българските гласове" и "Ева квартет", и тандемът диджеи и продуценти Fabrizio Prisi и Мирослав Янев – MiYan.

Още преди излизането на видео клипа към парчето, клубовете в Ибиса и Истанбул завъртяха с голям успех "Sunbeams" и бързо беше качен в плайлистите на най-слушанията радио станции за хаус музика като испанското Радио "Марбела", както и в музикални класации във Франция.

Ето че и в България родните меломани чуха парчето от самия Fabrizio Paris. Той беше специалният гост зад пулта в клуба на световно ниво в Пловдив - W Winter. Заведението посрещна супер много желаещи да чуят сета на Fabrizio специално в заведението и останаха супер очаровани от неговия усет за родната публика. 

Всъщност, идеята за "Sunbeams" е на Красимира Дамянова, която в момента е студент трети курс по режисура в НАТФИЗ. Всъщност видеото на "Sunbeams" е нейна курсова работа, която прераства в много повече. В желанието си да поднесе традицията и фолклора по нетрадиционен начин пред целия свят тя се запознава с Белонога и получава подкрепата и песен ѝ "Полет", част от втория самостоятелен албум на изпълнителката - "През очите на земята". Не след дълго Красимира открива Фабрицио и свързва двете половини на един уникален проект и изцяло нова песен.

"Аз и партньорът ми MiYan (Мирослав Янев) решихме да създадем изцяло нова песен използвайки само един вокално изпят куплет от "Полет". Затова и името се промени на "Sunbeams", вдъхновено от текста, написан от Белонога: Слънце грее малеле/ На небо мале ле/ Като ми грее малеле/ Двори ми огрява", разказва DJ Фабрицио Паризи.
Остави коментар: