Любен Дилов-син: Животът – докато се ухилиш и се озъбиш

27.10.2010

Той няма нужда от представяне. Някой го знаят повече като журналист, други като политик, а той се определя като интересен БГ- татко. Медийният предприемач и идеолог на „Ку-Ку”, „Каналето” и „Хъшове” представи най-новата си книга на „Faceбуки”. Събитието бе част от литературния салон „Spirt&Spirit” в клуб „Петното”. Книгата с нестандартно име е сбор от неговите статуси в социалната мрежа facebook, където фъфлещият всезнайко е много активен.
„Направих си профил точно в деня, в който реших, че няма да влизам в следващия парламент. Някак ми олекна, че вече мога да си говоря свободно с вас и в мрежата, без да си мислите, че ви агитирам или нещо подобно”, разказа авторът.
Отпиваки постоянно от чашата си с уиски, страстният пушач прочете някои от блогванията, публикувани в книгата: „Осъзнах, че размерът няма значение. Как не ме питайте, срамна история!”, „Вчера си купих книга за Фън шуи и сега не знам къде да я оставя”, и един изключително показателен за живота ни негов цитат: „Ако мислите, че животът ви е тъжен, може пък заплатата ви да е смешна. Все пак не бива да нарушаваме баланса в света.”
Развеселени, без да знаят защо, на гостите в „Петното” им стана много интересно и завързаха приятелски разговор с Любен Дилов – син.
„Какво мислите за Бойко Борисов?”, очакван бе първият въпрос от публиката. „Той е много сладък и не мога да му се сърдя. Такава му е натурата, как да му се скараш или да не му вярваш. Нямаш това право”, отсече той с лека ирония. „А с политиката какво стана”, пита друг. „Не ми се говори за това. Политиката е много сложно нещо. Казвам само две думи и спирам. Не знам дали сте се замисляли, но политиците имат 6 основни функции през мандата си. За да ги изпълнят общо работа им се събира в едно смешно време от няколко месеца. През останалото време всичко е медии. Този това каза, онзи онова. Нещата се преиначават. Лудницата е пълна, не ме вкарвайте пак в нея моля ви!”, отговори Дилов.
„Добре де, какво правиш по цял ден, освен, че се ровиш във facebook?”, уж го закопа млада дама. „Аз в мрежата не стоя много, максимум по 40 минути на ден. Иначе се занимавам с много неща. Съсобственик съм на вестник „Новинар”. Отделно съм главен редактор на едно ново списание, което скоро ще се представи публично, пак тук в „Петното”. Работата ми е много. Често пътувам и в чужбина. Не знам дали знаете, но аз съм гмуркач и винаги когато имам време, гледам да съм под вода.”
Разговорът за нищо и в същото време за много неща, продължи почти два часа. Дилов завърши срещата си с пловдивчани със заръка да не забравят, че както се хилиш, може да се озъбиш.

Коментари:

staiko 27.10.2010 10:01

be6e mnogo got.Liubo e stra6en pi4 prosto nqmam dumi

Silvia 27.10.2010 10:25

lele,vijte Stevcho kade e sednal...hahaha

Остави коментар: