Ето ги най-интелигентните холивудски звезди

06.06.2015

Те са известни като "секссимволи" и "лоши момчета", но това не им пречи да имат впечатляващо високо IQ

В света на холивудските звезди има личности, които определено могат да бъдат поставени в категорията "умни" въпреки някои стереотипи в обществото.

В настоящия почетен холивудски списък ще видите имената на прочути модели и актьори, от които по принцип не се изисква да бъдат и суперинтелигентни. Тези хора обаче безспорно имат талант за сферата, в която се изявяват, но това не означава, че са не са и впечатляващо умни.

Натали Портман има две публикации в научни журнали.

Звездата от „Черният лебед“ е завършила бакалавърска степен в Харвард. Това я прави първата възпитаничка на университета, която е печелила „Оскар“ за най-добра актриса. Тъй като вече е твърде известна покрай участието си като тийнейджърка в „Леон“, Натали се записва в престижното учебно заведение с рожденото си фамилно име Хершлаг. Освен това, чаровницата посещава и Еврейския университет в Йерусалим. Известно е, че Натали Портман има еврейска кръв. Говори 6 езика и два пъти нейни публикации са намирали място в уважавани научни журнали.

Синди Крауфорд е спечелила стипендия за специалност Инженерна химия

Всеки знае, че случаят със Синди е класически пример за бляскавата история на амбициозното американско момиче от малко градче, което успява да се издигне в живота. Красавицата завършва гимназия като отличник на випуска. Подписва първия си моделски договор през 1984 година. Първоначално използва спечелените пари като добавка към стипендията си за изучаване на Инженерна химия в престижен университет. За съжаление се налага да изостави учението покрай звездната си кариера, но фактът за нейната интелигентност остава.

 

Куентин Тарантино има IQ 160

 

Това е много висока стойност – също толкова високо е и IQ-то на прочутия физик Стивън Хокинг. Природно интелигентният Тарантино обаче никак не харесва училището. Интересно му е единствено в часовете по история, „защото бяха нещо като филми“. Талантливият режисьор прекъсва образованието си още в гимназията, но всички знаем, че по-късно създава някои от най-култовите киноленти за нашето време.

 

Шарън Стоун е спечелила стипендия за колеж на 15

Нейното IQ също е много високо - 154. Когато е едва на 15, бъдещият световен секссимвол печели стипендия за изучаване на творческо писане и изящни изкуства в реномиран американски университет. В своята автобиография Шарън описва себе си от онези години като „грозното патенце зубърче“.

 

Мат Деймън също е учил в Харвард

Именно по време на обучението си там, изпълнявайки задача за курс по писане на сценарии, му хрумва идеята за „Добрият Уил Хънтинг“. По-късно Мат довършва и реализира гениалния си проект с помощта на приятеля си от детството Бен Афлек. Деймън напуска университета, преди да завърши, но въпреки това миналата година бе награден с престижния медал на Харвард за работа в сферата на изкуствата.

 

Остави коментар: