Ваня Щерева иска да бие Сияна от Стъклен дом

17.10.2010
Портокаловото момиче Ваня Щерева се срещна за втори път с пловдивските почитатели, но този път в Mall Plovdiv. Феновете на най-новата й книга „Стъклен дом” по едноименния сериал, имаха възможност да си вземат личен автограф от авторката на книгата, която вече от 20 дни е на пазара и се радва на голям интерес.
„Може би ще прозвучи малко несериозно, но я написах за 20 дни. Нямах време за нищо. Добре че беше лято и стоях на балкона и писах нонстоп с чашка алкохол в ръка. Изобщо не излизах от вкъщи и пак не вярвах, че ще се справя”, това разказа Щерева в Mall-а.
Без да се замозабравя, Ваня издаде малко пикантни неща от кухнята на писането. „До сега разказвах от първо лице, но ето че ми се наложи да съчинявам диалози и да говоря от името на героите. Придържала съм се към характерите на героите от филма, тъй като зрителите вече са свикнали с тях. Обаче във филма намерих две грешки и ги поправих. При сцената с отвличането единият похитител беше без маска. В книгата е същото, но го оправдах. Сцената, в която Камен си забравя портмонето и Боряна вижда снимката на американското му семейство, също не ми стоеше логично. Къде е тръгнал навън без портмоне. Затова аз го оставих в хола. Тъй като нямаше как да покаже теста за бременност на Сияна с двете червени лентички, в книгата описах как тя влиза в банята, бута чашата и жълтата течност тръгва между фугите, образува сърце и любимата на Дани там разбира, че ще има бебе от него. Отнасям се с лека ирония към Сияна. Някой път ми е идвало да й шибна два шамара, така ме ядосват постъпките й”, смее се Ваня Щерева.
И сподели, че любимите й герои са Елена и Христо Атанасови. „Учудващо за мен ми харесват положителни герои. Уж са скучни, но имат своя чар и ми харесват”, завърши авторката.
Остави коментар: