НЕ СТЕ ЗАБРАВИЛИ НАЛИ? Гумени Глави тази нощ са в W Garden

12.09.2017
null
В свое интервю само преди няколко дни, Гумени глави споделиха, че разпадането на групата се е случило заради пари. Ето обаче, че 20 години по-късно Гумени Глави се събира отново в оригинален състав - Мишо Шамара, Вальо Кита и DJ Dido D и ще направи емблематично парти турне в цяла България. В Пловдив участието им е тази вечер - 12 септември в страхотния W Club. Заповядайте и бъдете сигурни, ще бъде точно толкова яко, колкото беше и преди с песните на Гумени Глави.

Ако трябва да се посочи родоначалникът на хип-хоп културата в България и определено най-успешната рап банда, то това със сигурност са Гумени Глави. Идеята за създаването на тази култова група проблясва някъде в началото на 90-те. Нейни основатели са също толкова култови имена в съвременния музикален живот – Мишо Шамара и Вальо Кита, а през 1994 година  към групата се присъединява и D.J. Dido D. Миксовете и скречовете на DIDO D правят музиката  да звучи още по-страхотно. През годините Гумени Глави имаха уникален възход, гигантски за българския пазар продажби и огромна фенбаза, която да им подражава. Освен че лансираха хип-хоп модата, те отвориха цяла нова ниша за други рап изпълнители, формиране на кланове и задължителните в рапа вражески лагери. 
Няма съмнение, че Гумени Глави са най-успешната рап група в България на всички времена. Творчеството им вече се е превърнало в абсолютна класика. Гумени Глави получиха заслужено признание в американската енциклопедия за хип-хопа по света “Global Noise : Rap and Hip-hop Outside the USA” като кръстници на родната сцена. 

Програмата на W Garden продължава с Латино парти в четвъртък и парти на световно ниво с любимия DJ от Турция - DJ Tarkan в петък вечер.
Остави коментар: